Boekhoudsoftware voor Freelancers

Als freelancer heb je het altijd druk met klanten en projecten. Het bijhouden van de boekhouding is vaak een vervelende taak die blijft liggen. Toch is een goede administratie verplicht voor zzp’ers, inclusief btw-aangiftes en belastingzaken.

Gelukkig kan boekhoudsoftware helpen om facturen, boekingen en jaarcijfers eenvoudig te beheren. In dit artikel bespreken we de beste boekhoudprogramma’s voor freelancers in 2024, zodat jij weer tijd overhoudt voor je bedrijf.

Klaar om je administratie te automatiseren?

Samenvatting

 • Er zijn veel boekhoudprogramma’s beschikbaar voor freelancers, zoals MoneyMonk, E-Boekhouden, Moneybird, Informer en Jortt. Kies de software die het beste past bij jouw type bedrijf, behoeften en budget.
 • Goede boekhoudsoftware bespaart freelancers tijd en helpt bij het efficiënt beheren van facturen, boekingen, btw-aangiftes en jaaropgaven. Het geeft inzicht in omzet, uitgaven en winstgevendheid.
 • Let bij het kiezen van boekhoudprogramma’s op gebruiksgemak, functionaliteit, integratie met andere tools, schaalbaarheid, prijs, klantenondersteuning, beveiliging, mobiele toegang en reputatie onder andere freelancers.
 • MoneyMonk is een complete oplossing voor freelancers die hun boekhouding serieus nemen. E-Boekhouden is geschikt voor freelancers in de detailhandel met aantrekkelijke prijzenMoneybird is populair onder zzp’ers voor facturatie en administratie. Informer biedt betrouwbare software voor zakelijke dienstverleners. Jortt is handig voor online ondernemers.

Belang van goede boekhoudsoftware voor freelancers

Het is cruciaal voor freelancers om te investeren in goede boekhoudsoftware. Een betrouwbaar boekhoudprogramma helpt je om je financiën efficiënt te beheren, facturen op tijd te versturen en je belastingaangifte zonder stress voor te bereiden.

Visma eAccounting boekhoudsoftware

Visma

Leestijd 6 minuten

Met de juiste tools bespaar je kostbare tijd en voorkom je onnodige fouten. Je kunt je dan focussen op waar je goed in bent, ondernemen!

Investeer in een goed boekhoudpakket. Het bespaart je op lange termijn veel tijd en kopzorgen.

Boekhoudsoftware geeft je ook waardevolle inzichten in je omzet, uitgaven en winstgevendheid. Je ziet in een oogopslag hoe je ervoor staat en kunt weloverwogen beslissingen nemen. Veel boekhoudprogramma’s bieden tegenwoordig koppelingen met je bank, facturatiesysteem en andere tools die je gebruikt.

Zo werk je efficiënt en heb je altijd actuele cijfers bij de hand. Een must-have voor elke freelancer die zijn zaakjes op orde wil hebben!

Top 5 boekhoudprogramma’s voor freelancers in 2024

Er zijn veel boekhoudprogramma’s beschikbaar voor freelancers. Maar welke zijn de beste opties in 2024? We hebben de top 5 voor je op een rijtje gezet, zodat je makkelijker kunt kiezen welke het beste bij jouw bedrijf past.

MoneyMonk

MoneyMonk is een gebruiksvriendelijke en complete boekhoudsoftware voor freelancers. Het biedt alles wat je nodig hebt om je financiën soepel te beheren. Met MoneyMonk kun je eenvoudig facturen maken en versturen, uitgaven bijhouden en btw-aangiftes doen.

De software integreert naadloos met je bankrekening en populaire tools zoals Dropbox. Zo heb je altijd een actueel overzicht van je inkomsten en uitgaven.

TIP: Ik gebruik MoneyMonk zelf al een tijdje voor mijn freelance bedrijf. Het bespaart me enorm veel tijd en gedoe. Voorheen worstelde ik met Excel-sheets en losse bonnetjes. Nu heb ik alles overzichtelijk op één plek.

E-Boekhouden

E-Boekhouden is een gebruiksvriendelijke boekhoudsoftware speciaal ontworpen voor freelancers in de detailhandel. Met functies zoals het bijhouden van inkomsten en uitgavenfacturatie en btw-aangifte, vereenvoudigt E-Boekhouden het boekhoudproces.

Het programma integreert naadloos met populaire betaalmethoden zoals iDEAL en creditcards, waardoor transacties soepel verlopen.

E-Boekhouden biedt aantrekkelijke prijzen voor freelancers, met een gratis proefperiode van 15 maanden voor startende ondernemers. Daarna betaal je slechts € 14,95 per maand voor een standaard abonnement, inclusief toegang tot mobiele apps en automatische incasso.

Met zijn intuïtieve interface en betaalbare tarieven is E-Boekhouden een uitstekende keuze voor freelancers die hun financiën efficiënt willen beheren.

Moneybird

Moneybird is een populaire boekhoudsoftware speciaal ontwikkeld voor freelancers en zzp’ers. Het programma biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee je eenvoudig facturen kunt maken en versturen.

Je hebt altijd inzicht in je financiën dankzij overzichtelijke rapportages. Moneybird helpt je ook bij het bijhouden van je administratie en het voorbereiden van je belastingaangifte.

Ik heb Moneybird voor een freelance bedrijf onderzocht. Het scheelt enorm veel tijd en moeite. Voorheen deden ze alles handmatig in Excel, maar nu kunnen ze met een paar klikken de facturen versturen en de boekhouding bijhouden.

Informer

Informer is een betrouwbare boekhoudsoftware voor freelancers in de zakelijke dienstverlening. Met twee erkende keurmerken, ZekerOnLine en Betrouwbaar Boekhouden, biedt Informer al sinds 1993 een solide platform voor zzp’ers.

Het boekhoudprogramma heeft abonnementen vanaf €10 per maand, waardoor het betaalbaar is voor startende ondernemers.

ADVIES: Hoewel de goedkopere pakketten van Informer enkele beperkingen hebben, zoals een limiet van 30 banktransacties per maand, blijft het een geschikte optie voor freelancers met een kleinschalige boekhouding.

Jortt

Jortt is een handige boekhoudsoftware speciaal ontwikkeld voor freelancers met een online bedrijf. Het programma biedt een scala aan functies om je administratie te stroomlijnen, zoals het beheren van inkomende facturen, offreren, factureren en relaties bijhouden.

Met de koppeling naar de Belastingdienst hoef je je geen zorgen te maken over het correct indienen van aangiftes. Jortt regelt automatisch boekingen en genereert geavanceerde rapportages, zodat je altijd inzicht hebt in de financiële gezondheid van je bedrijf.

Jortt biedt verschillende abonnementen aan, waaronder een gratis versie voor startende zzp’ers. Het Jortt Compleet abonnement kost €17,50 per maand en het Jortt Plus abonnement €29,50 per maand.

WIST JE DAT: Hoewel Jortt veel handige features heeft, is het goed om te weten dat uren-, project- en kilometerregistratie niet mogelijk zijn binnen het programma. Ook zijn de facturen maar beperkt aan te passen qua lay-out.

MoneyMonk: Algemene boekhoudsoftware voor freelancers

MoneyMonk is een gebruiksvriendelijke boekhoudsoftware die speciaal is ontworpen voor freelancers. Met MoneyMonk kunnen zelfstandigen eenvoudig hun administratie bijhouden, facturen maken en de boekhouding doen.

Eigenschappen & beschrijving (moneymonk)

MoneyMonk is een allround boekhoudprogramma speciaal ontwikkeld voor zzp’ers die diensten verlenen. Met MoneyMonk kun je eenvoudig in- en verkoopfacturen opstellen, offertes maken en je urenregistratie bijhouden.

De software biedt een overzichtelijk dashboard waar je al je financiële gegevens in één oogopslag kunt zien.

NOTE: Het programma is gebruiksvriendelijk en intuïtief, waardoor je snel aan de slag kunt zonder ingewikkelde instructies te hoeven volgen. MoneyMonk biedt een 30 dagen gratis proefperiode aan, zodat je rustig kunt ontdekken of het programma bij jouw behoeften past.

E-Boekhouden: Boekhoudsoftware voor retail freelancers

E-Boekhouden is een slimme boekhoudsoftware speciaal ontworpen voor freelancers in de retailsector. Met functies zoals automatische factuurverwerking en real-time rapportage, maakt E-Boekhouden het bijhouden van je financiën een fluitje van een cent.

Eigenschappen & beschrijving (E-Boekhouden)

E-Boekhouden is een online boekhoudsoftware geschikt voor verschillende soorten ondernemers, waaronder freelancers. Het programma biedt een uitgebreide set functies voor het bijhouden van inkomsten, uitgaven, facturen en btw-aangifte.

Gebruikers kunnen eenvoudig bankafschriften importeren en automatisch laten koppelen aan boekingen. E-Boekhouden genereert ook diverse rapportages zoals winst-en-verliesrekening en balans.

Hoewel het programma veel mogelijkheden biedt, is het niet volledig afgestemd op de specifieke wensen van freelancers.

E-Boekhouden heeft een aantrekkelijke prijsstelling voor startende ondernemers. De eerste 15 maanden zijn gratis, daarna betaal je €14,95 per maand voor een standaard abonnement.

Dit is inclusief onbeperkt factureren, btw-aangifte en toegang tot de mobiele app. Persoonlijk vind ik E-Boekhouden een prima optie voor freelancers die net beginnen en op zoek zijn naar betaalbare boekhoudsoftware met uitgebreide functies.

Moneybird: Boekhoudsoftware voor freelance dienstverleners

Moneybird is de perfecte boekhoudsoftware voor freelance dienstverleners die hun financiën efficiënt willen beheren, met functies als facturatie, tijdregistratie en BTW-aangifte – allemaal in één gebruiksvriendelijk pakket dat naadloos integreert met je werkstroom…

Eigenschappen & beschrijving (Moneybird)

Moneybird is een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma dat speciaal ontworpen is voor freelance dienstverleners. Met handige functies zoals het opstellen van in- en verkoopfacturen, het maken van offertes en het bijhouden van urenregistratie, biedt dit boekhoudsysteem alles wat je nodig hebt om je financiën soepel te beheren.

Of je nu consultant, fotograaf, grafisch ontwerper of een andere soort zelfstandige professional bent, Moneybird past zich naadloos aan jouw behoeften aan.

Opgericht met het doel om facturatieproblemen voor zzp’ers op te lossen, is Moneybird uitgegroeid tot een veelzijdige tool die het boekhouden voor freelancers vereenvoudigt.

Met een gratis proefperiode van 60 dagen kun je alle mogelijkheden van het programma uitproberen voordat je besluit om een betaald abonnement vanaf € 12 per maand af te sluiten.

Informer: Boekhoudsoftware voor freelancers in de zakelijke dienstverlening

Informer is een compleet boekhoudprogramma voor freelancers in de zakelijke dienstverlening. Het biedt functies zoals facturering, btw-aangifte en koppeling met je bankrekening.

Eigenschappen & beschrijving (Informer)

Informer biedt een uitgebreide boekhoudsoftware voor freelancers in de zakelijke dienstverlening. Het programma heeft handige functies zoals facturen maken, btw-aangifte doen en koppelingen met banken voor automatische verwerking van transacties.

Je krijgt een duidelijk overzicht van inkomsten, uitgaven en openstaande facturen.

NOTE: Informer is gebruiksvriendelijk en werkt met sjablonen voor snelle facturatie. De software is geschikt voor eenmanszaken en voldoet aan alle boekhoudregels. Met meer dan 30 jaar ervaring en twee keurmerken is Informer een betrouwbare keuze.

Jortt: Boekhoudsoftware voor freelancers met een online bedrijf

Jortt is een gebruiksvriendelijke online boekhoudtool die perfect past bij freelancers met een internetbedrijf. Met features zoals automatische factuurverwerking en realtime financiële rapportage, helpt Jortt je om je administratie efficiënt te beheren – zodat jij je kunt focussen op waar je goed in bent.

Eigenschappen & beschrijving (Jortt)

Jortt is een compleet boekhoudpakket voor freelancers. Het automatiseert facturen maken, btw-aangifte doen en jaaropgaven bijhouden. Jortt genereert overzichtelijke financiële rapportages en prognoses.

De software integreert met banken en betaaldiensten. Zo importeer je transacties moeiteloos. Bovendien helpt de slimme matchingsfunctie bij het toewijzen van bonnetjes aan uitgaven.

Dat scheelt tijd en voorkomt fouten in je boekhouding.

Hoe kies je de juiste boekhoudsoftware voor freelancers?

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma als freelancer is cruciaal voor het efficiënt beheren van je financiën. Met zoveel opties op de markt kan het een uitdaging zijn om de perfecte match te vinden.

Houd rekening met de volgende factoren bij het selecteren van boekhoudsoftware:

 • Gebruiksgemak: Zoek naar een intuïtief platform met een overzichtelijk dashboard, zodat je snel aan de slag kunt zonder een steile leercurve.
 • Functionaliteit: Bepaal welke functies essentieel zijn voor jouw bedrijf, zoals facturatie, btw-aangifte, urenbeheer, en zorg dat de software deze mogelijkheden biedt.
 • Integratie: Kies een programma dat naadloos integreert met andere tools die je gebruikt, zoals je betaalsysteem of CRM, om handmatige gegevensinvoer te minimaliseren.
 • Schaalbaarheid: Overweeg software die mee kan groeien met je bedrijf, zodat je niet snel tegen beperkingen aanloopt als je activiteiten toenemen.
 • Prijs: Vergelijk de kosten van verschillende opties en kies een pakket dat past bij je budget, rekening houdend met eventuele verborgen kosten of beperkingen.
 • Klantenondersteuning: Ga voor een aanbieder met sterke klantenservice, zodat je snel hulp kunt krijgen als je vragen hebt of problemen ondervindt.
 • Beveiliging: Zorg ervoor dat de software robuuste beveiligingsmaatregelen heeft om je financiële gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang.
 • Mobiele toegang: Overweeg een cloudgebaseerde oplossing met mobiele apps, zodat je onderweg toegang hebt tot je boekhouding en facturen kunt versturen.
 • Reputatie: Lees reviews en vraag aanbevelingen van andere freelancers om inzicht te krijgen in de betrouwbaarheid en gebruikerservaring van verschillende boekhoudprogramma’s.

Conclusie

Het vinden van de perfecte boekhoudsoftware als freelancer is essentieel. Met de juiste tools beheer je makkelijk facturen, boekingen en jaarcijfers. Kies een programma dat past bij jouw type bedrijf en budget – of je nu een online ondernemer, dienstverlener of retailer bent.

Zo houd je overzicht, bespaar je tijd en focus je op wat echt telt: succesvol en rendabel ondernemen!

Veelgestelde vragen

Wat is boekhoudsoftware voor freelancers?

Boekhoudsoftware voor freelancers, ook wel bekend als boekhoudprogramma’s voor zzp’ers, zijn digitale tools die helpen bij het bijhouden van financiële administratie. Denk aan het registreren van inkomsten, uitgaven en facturen.

Waarom is boekhoudsoftware handig voor zzp’ers?

Als freelancer heb je het druk genoeg met je eigen werkzaamheden. Boekhoudsoftware neemt je veel administratief werk uit handen. Het automatiseert repetitieve taken, zoals het invoeren van bonnetjes en facturen, zodat jij je kunt focussen op je core business.

Wat maakt Jortt een goede keuze voor freelancers?

Boekhoudprogramma Jortt is speciaal ontwikkeld voor zzp’ers en kleine ondernemers. Het is gebruiksvriendelijk, betaalbaar en biedt alle essentiële functies die je nodig hebt. Denk aan automatische bankkoppelingen, slimme categorisatie van boekingen en overzichtelijke rapportages.

Heb ik nog een boekhouder nodig als ik boekhoudsoftware gebruik?

Hoewel boekhoudsoftware veel werk uit handen neemt, kan het toch verstandig zijn om een boekhouder in te schakelen. Zeker als je fiscale of financiële vragen hebt. Een boekhouder kan je adviseren, controleren of je aan alle wettelijke verplichtingen voldoet en helpen bij het indienen van je belastingaangifte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *