MailChimp e-mail marketing software

MailChimp is opgericht in 2001 door Ben Chestnut en Mark Armstrong. De hoofdvestigingen zitten in Atlanta, Georgia en de Verenigde Staten en dit bedrijf bestaat uit ongeveer 800 werknemers. Kortom niet voor niets een grote organisatie die enorm is gegroeid vanwege de populariteit van de software. MailChimp is op alle vlakken de beste software die je op dit moment voor e-mail marketing kunt kiezen. We hebben het hier dan vooral over de mogelijkheden van de software en de prijs waarvoor dit wordt aangeboden.

mailchimp scherm layout

Pakketten en prijzen

Er zijn verschillende soorten pakketten, er is keuze uit: Essential, Standard en Premium.
Ook heb je de mogelijkheid om een pakket te kiezen die gratis is. Hierin zijn alle basis functionaliteiten voor bedrijven aanwezig alleen kun je maar naar maximaal 2000 contacten mailen en is er altijd een logo aanwezig van mailchimp.

Bekijk prijzen

Wat is MailChimp?

MailChimp is een alles-in-één marketing platform dat kleine en grote bedrijven helpt bij de online communicatie via e-mail. Dit doen ze door bedrijven met slimme software te ondersteunen om hun producten en of diensten via e-mail op de markt te promoten. Een doel is om e-mail marketing voor iedereen aanspreekbaar te maken. Er is daarom een mogelijkheid om MailChimp gratis uit te proberen.

Automatiseringsfunctie

MailChimp heeft ook een automatiseringsfunctie. Je wordt met de communicatie geholpen en er wordt gezorgd dat jouw contacten de juiste e-mails op het juiste moment ontvangen.. Dit programma heeft een functie dat je groepen kunt aanmaken en automatisch kunt mailen. Je hebt de mogelijkheid om e-mail adressen toe te voegen, verwijderen of opnieuw te ordenen. Met een eenvoudige maar krachtige builder ontwerp je jouw e-mail templates. 

Programma

Bij MailChimp kun je gebruik maken van de functie drag and drop systeem. Met dit systeem kun je je eigen e-mails zelf ontwerpen.  Het is mogelijk om MailChimp te koppelen met verschillende CMS-systemen. Zelf kun je het inschrijven voor de nieuwsbrief segmenteren aan een specifieke lijst. Hierdoor weet je altijd vanuit welke context je mensen moet benaderen. Ook kun je gebruik maken van A/B testen waardoor je precies weet welke e-mail campagne het beste resultaat zal hebben. Door dit systeem kun jij je e-mail marketing strategie verbeteren.

Probeer MailChimp nu gratis!Probeer gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *