E-mail marketing programma’s voor bedrijven en professionals

E-mail marketing is een vorm van directe digitale marketing met e-mail als communicatiemiddel. E-mailmarketing software helpt marketing professionals bij het ontwerpen en sturen van e-mail berichten. Bedrijven worden geholpen bij het opzetten van een merkidentiteit en het ontwikkelen van een gestructureerde, communicatieve benadering van een e-mail marketingstrategie. E-mail marketing software is handig te gebruiken voor ontwerpen om commerciële boodschappen te promoten bij een specifieke, doelgerichte groep mensen, met e-mail als katalysator. Campagnes voor e-mail marketing kunnen helpen bij het werven van klanten, het vergroten van de betrokkenheid van de klanten en het vaststellen van de merkidentiteit.

Als je van plan bent om een e-mail marketing oplossing te implementeren moeten de omvang van hun publiek en de potentiële groei van hun mailinglijst wordt vastgesteld. Er zijn veel gratis e-mail marketing opties, die beperkingen kent wat betreft het aantal e-mails dat gebruikers binnen een bepaalde periode kunnen verzenden. Dit kan een nadeel zijn voor gebruikers met een grote e-maillijst. Voor bedrijven die een zeer grote e-maillijst hebben wordt daarvoor geadviseerd een platform overwegen dat gebruikers in staat stelt om onbeperkt e-mails te versturen.

Belangrijkste voordelen van e-mail marketing software:

  • Professioneel ogende e-mails maken met behulp van e-mailsjablonen of HTML.
  • Meerdere lijsten met abonnees beheren en berichten op maat maken voor specifieke doelgroepen
  • Efficiënter communiceren met klanten via geautomatiseerde e-mails
  • Verbeteren van de effectiviteit van e-mail marketing campagnes door middel van A/B-test- en rapportagetools.
  • Track engagement om te zien wie er e-mails heeft geopend of zich met de inhoud van het bericht heeft beziggehouden.
  • Abonnees automatisch toevoegen en verwijderen van mailinglijsten op basis van gebruikersvoorkeuren.
Gmass

Gmass

Leestijd 2 minuten

Waarom e-mail marketing software gebruiken?

Het gebruik van e-mail marketing software kan een bedrijf van elke grootte helpen bij het creëren van unieke en boeiende e-mail marketing campagnes. Dit zorgt ervoor dat u een  tintje met behoud van een duidelijke boodschap krijgt. Als je gerichte mailinglijsten wilt opstellen, kunnen e-mail marketing tools helpen om het gewenste publiek op het juiste moment te bereiken. Er zijn twee belangrijke gebieden van e-mail marketing: promotionele e-mails en loyaliteits-e-mails. Loyaliteitse-mails omvatten nieuwsbrieven en advertenties, terwijl promotionele e-mails communicatieberichten zijn die wordt gebruikt voor consumentenacties.

E-mail marketing software kan uw organisatie helpen bij het samenstellen van een lijst met potentiële leads die kunnen worden gebruikt in uw mailinglijst, het controleren en segmenteren van uw doelgroep en het verzamelen van tracking informatie om de invloed van een campagne beter te begrijpen. E-mail marketing kan een volledig onderdeel zijn van elke marketingstrategie in combinatie met marketing automatiseringssoftware. Hierdoor kunt u een boodschap sturen over alle marketingkanalen heen.

E-mails die met e-mail marketing tools worden verzonden, dienen vele doeleinden. Dat gebeurd er om de relatie met de huidige of vorige klanten te herstellen, de loyaliteit te stimuleren en terugkerende klanten aan te trekken.

Ook kun je e-mails verzenden met het doel om nieuwe klanten te werven of al bestaande klanten te overtuigen om onmiddellijk actie te ondernemen of iets te kopen. Automatiseringsfuncties die bij e-mail marketing tools zijn inbegrepen, helpen bedrijven om gepersonaliseerde e-mails te plannen en te distribueren. Gesegmenteerde en georganiseerde e-mail lijsten zorgen ook voor een nauwkeurige tracking van datapunten. In het algemeen biedt e-mail marketing software uw bedrijf handige tools om te integreren in een marketingstrategie.

E-mail marketing software kan worden gebruikt om diversiteit aan zakelijke problemen op te lossen die vaak worden gevonden door marketing teams en andere zakelijke professionals.

Vaststellen van een merkidentiteit

Het vaststellen van een merkidentiteit is een onderdeel van elke marketingstrategie. Het opstellen van een marketingmail of loyaliteite-mail die de algemene boodschap en stijl van een bedrijf versterkt, helpt bij het creëren van marketing consistentie in alle kanalen. Het gebruik van een strategische aanpak kan de betrokkenheid en het behoud van de klanten verbeteren. Sjablonen binnen het e-mail marketing platform kunnen worden aangepast om consistent te blijven met specifieke stijlgidsen, waardoor er onderscheiding wordt gecreëerd tussen de website van een bedrijf en marketingmateriaal. Het creëren van een veilig merkidentiteit door middel van e-mail marketing is een snelle manier om de aandacht van het publiek te trekken.

Klantsegmentatie

Klantsegmentatie lijsten vereenvoudigen het verzendproces van e-mail, waardoor het eenvoudig is om ontvangers relevante advertentie te sturen op basis van hun locatie.  Het segmenteren van e-mail marketing lijsten helpt bij het bepalen van het type inhoud dat een groep wil leveren, wat meestal leidt tot betere open- en klik percentages.

E-mail automatisering

De mogelijkheid om duizenden e-mails voor een campagne in één keer te versturen is een sterke reden om een e-mail marketing oplossing in te voeren voor bedrijven met een groot aantal ontvangers. Het hele handmatige proces van het sorteren van ontvangers, het invoeren van een onderwerpregel en het verzenden van de e-mail is geautomatiseerd en praktisch.

Wie gebruikt e-mail marketing software?

E-mail marketing is een invloedrijke campagnestrategie voor zowel marketeers als verkoopteams. Deze twee teams maken het meest gebruik van e-mail marketing platforms.

Marketing teams werken samen om een succesvolle marketing e-mailcampagne te creëren. Met behulp van e-mail marketing software  worden verschillende aspecten van tevoren gepland om een specifieke e-mail marketing campagne te kunnen samenstellen. Ontwerpers, schrijvers, ontwikkelaars en managers dragen bij aan het grote plaatje van een campagne en gebruiken e-mail marketing platforms.

Verkoopteams meestal  voor een marketingcampagne en werken samen met marketing teams om een impactvolle campagne te creëren. E-mail marketing  is een praktische uitlaatklep voor alle soorten verkoopteams.

Soorten e-mail marketing software

Promotie – Een van de redenen waarom het gebruik van e-mail marketing software het meest voorkomt, is door promotionele doeleinden. Deze e-mails zijn bestemd voor potentiële klanten, of top-of-funnel ontvangers en zijn bedoeld om leads en verkopen binnen te halen.

Loyaliteit – Loyaliteits- e-mails richten zich op ontvangers die de onderste regionen van de trechter bereiken en op lead-nurturing. Deze e-mails zijn over het algemeen meer op maat gemaakt en dienen om voort te bouwen op een bestaande relatie met een klant. Loyaliteits e-mails kunnen de vorm aannemen van nieuwsbrieven, herinneringen en informatieve berichten.

E-mail marketing software functies

E-mail aanpassing – De meeste e-mail marketing tools bieden zowel templates voor het ontwerpen van e-mail marketing campagnes als HTML-functionaliteit voor gebruikers om hun eigen e-mail marketing campagnes te ontwerpen. Sommige producten hebben een grotere variëteit aan sjablonen of meer gebruiksvriendelijke ontwerptools voor minder technische gebruikers. Sommige producten hebben een grotere variëteit aan sjablonen of meer gebruiksvriendelijke ontwerptools voor minder technische gebruikers.

Rapportage – E-mail marketing tools bieden vaak een verscheidenheid aan rapportagemogelijkheden, waaronder click-through rates, deliverability successen en open rates.  Vakjargon geeft aan dat het om het jargon binnen een bepaald vak (beroep) gaat. Wanneer je een product selecteert, krijg een goed inzicht in welke rapportage functies belangrijk zijn voor het marketingteam.

A/B-testen – A/B-testen stellen gebruikers in staat om verschillende versies van een e-mail te testen om te zien welke versie de beste resultaten heeft, vergelijkbaar met die van stand-alone email deliverability software. Dit kan onder meer bestaan uit het variëren van de inhoud van de e-mail of de onderwerpregel en het versturen van het gevarieerde bericht naar een gesplitste lijst. Deze functionaliteit kan zeer effectief zijn door het verbeteren van de slagingskans.

Geavanceerde targeting – Een van de voordelen van e-mail marketing tools is dat ze een aantal opties bieden om de resultaten van uw e-mail marketing campagne te helpen verbeteren, waaronder de mogelijkheid om campagnes te richten via gesegmenteerde lijsten.

Geautomatiseerde e-mail reacties – Gepersonaliseerde e-mails versterken de loyaliteit van klanten met weinig inspanning. Dankzij de voortdurende e-mail betrokkenheid worden de ontvangers zonder moeite op de hoogte gehouden. Geautomatiseerde e-mails zijn ideaal voor algemene merkbekendheid, onboarding processen en gepersonaliseerde meldingen op maat van de ontvanger.

Trends met betrekking tot e-mail marketing software

Mogelijkheden voor machinaal leren – Machinaal leren zal naar verwachting meer worden geïntegreerd in e-mail marketing. Het maakt gebruik van algoritmes en analyses om optimale dagen en tijden voor het verzenden van e-mails, waardoor een betrokkenheid gegarandeerd wordt.

Gerichte e-mails – Het toevoegen van geavanceerde personalisatie aan e-mails wordt steeds gemakkelijker. Marketeers kunnen eenvoudig een diepere, gepersonaliseerde verbinding met ontvangers vormen door de ontvanger op naam te adresseren en de e-mail op hun behoeften af te stemmen. Gepersonaliseerde e-mails op basis van de verzamelde gegevens van de ontvanger kunnen worden gebruikt om upsell of een gepersonaliseerde touch toe te voegen aan de totale marketingcampagne door het opnemen van leeftijd, geslacht of locatie.

Mogelijke problemen met e-mail marketing software

Naleving – Naleving is over het algemeen een moeilijk wegversperring. In het geval van e-mail marketing software is het grootste obstakel meestal de CAN-SPAM Act. De CAN-SPAM heeft regels voor massaal e-mailen waaraan e-mailmarketeers moeten voldoen bij het verzenden van campagnes. Het niet naleven van de CAN-SPAM-vereisten kan oplopen tot hoge boetes. Zorg ervoor dat je bij het gebruiken van e-mail marketing controleert of je voldoet aan de CAN-SPAM-vereisten om eventuele problemen te voorkomen. De GDPR regelt hoe bedrijven persoonsgegevens gebruiken en vereist toestemming voor de verwerking van persoonsgegevens.

Spamfilters – Spamfilters zijn een standaardaanbod van e-mail software platforms en zijn moeilijk te omzeilen. Veel e-mail marketing platforms bieden spamfilter diagnosesystemen om beter te begrijpen waarom e-mails in spammappen terechtkomen en om te voorkomen dat jou e-mail daar terecht komt.

software en diensten in verband met e-mail marketing software

Software voor het traceren van e-mail – Software voor het traceren van e-mail richt zich op open e-mail percentages en de algemene respons die een e-mail marketing campagne ontvangt via analyse en rapportage. Gebruikers kunnen naast e-mail marketing software gebruiken voor een beter begrip van de ontvangst van e-mailcampagnes met diepgaande inzichten.

Content distribution software – Net als e-mail marketing software, is content distribution software afhankelijk van targeting en personalisatie om leads te genereren en te voeden in de vorm van content. Gedeelde content helpt de betrokkenheid te vergroten.