Urenregistratie software

Wat is urenregistratie?

Urenregistratie is het proces om alle uren te administreren die zijn besteed aan een activiteit. Werkgevers, werknemers en zzp’ers maken gebruik van urenregistratie software om uren nauwkeurig te registreren voor hun taken, salarisadministratie en facturering. Het doel van urenregistratie is het kunnen verantwoorden van de tijd aan een project of activiteit. Deze software is de basis voor de facturatie. Binnen de software zijn er verschillende manieren om werktijden voor medewerkers te registreren. Je kan gebruik maken van een prikklok of een mobiele app. Een prikklok is een apparaat dat wordt gebruikt om na te gaan welke tijden er zijn gewerkt.

Er zijn ook andere doelen waarvoor je urenregistratie kunt gebruiken, namelijk:

  • Je kunt gemakkelijk bijhouden of jouw werknemers voldoende uren heeft gemaakt, maar ook verlof en ziekte is inzichtelijk.
  • hoeveel uren er gemaakt zijn voor de facturering naar een klant voor een project.
  • Aantonen aan de belasting hoeveel uren er op projecten is gewerkt waar bijvoorbeeld subsidie voor is verstrekt.

Is het verstandig om alle uren te registeren?

Als je een urenregistratiesoftware gaat invoeren is het belangrijk om te benadrukken waarom uren geregistreerd worden en wat er mee gebeurd. Als je werkt op basis van uren, dan moet de urenregistratie op orde zijn. Door alle uren centraal bij te houden is urenregistratie eigenlijk de basis voor de facturatie. Maar ook wanneer alle uren correct zijn geregistreerd in het systeem, dan krijgt je werknemer sneller zijn salaris. Het is verstandig om alle uren te registreren. Als je gebruik maakt van een urenregistratie software, is het handig om een systeem te nemen die ook gelijk de uren kan factureren.

Lees meer over Urenregistratie software
Filter

Toont alle 10 resultaten

Toevoegen aan vergelijken
Digitaal Kantoor is de totale oplossing voor jouw urenregistratie. Deze software is gemaakt voor accountants tot aan ZZPers. De gegevens zijn veilig in jouw private cloud. Zo heb je altijd alles bij de hand.
Toevoegen aan vergelijken
Wil jij volledige controle en inzicht in je projecten? Met King Software heb je een complete, inzichtelijke projectadministratie. Met King kun je een volledige projectadministratie bijhouden. Van voor- en nacalculatie, urenregistratie, werkbonnen tot aan facturatie.
Toevoegen aan vergelijken
Een eenvoudige en betaalbare urenregistratie en facturatie van Kleisteen. Hier kan je efficiënt je uren invoeren en verwerken. Dit kan altijd en overal, op je telefoon of tablet. De uren staan klaar in je boekhouding om gefactureerd te worden.
15.00
Toevoegen aan vergelijken
Uren registreren doe je eenvoudig en efficiënt met Offective. Hier kan je online uren registreren. Offective biedt een urenregistratie app voor optimaal overzicht in gewerkte uren, overgewerkte uren en afwezigheid. Gemakkelijk te beheren, eenvoudig overzicht en betaalbaar.
3.60
Toevoegen aan vergelijken
QicsMilestones is een urenregistratie tool om processen van bedrijven bij elkaar te brengen in een centraal systeem. Hierdoor krijg je inzicht in het project. Van planning tot aan facturatie. Deze software helpt je met het plannen, schrijven en factureren van uren.
50.00
Toevoegen aan vergelijken
Teamleader is een urenregistratie software die jou helpt om je service te verbeteren. Urenregistratie is een tool waarmee je uren kunt registreren die zijn besteed aan een activiteit.
25.00
Toevoegen aan vergelijken
Time On is een urenregistratie software pakket waarmee je alle uren registreren die zijn besteed aan een activiteit. Je kunt eenvoudig en snel ook kilometers en uitgaven registreren en bekijken. Met deze software krijg je een duidelijk overzicht in je werkzaamheden en projecten en bespaar je tijd.
6.25
Toevoegen aan vergelijken
TimeChimp is een programma voor urenregistratie. Je kan urenregistratie gebruiken voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld het bijhouden hoeveel uren het  project heeft gekost. Voor urenregistratie kun je een gratis versie aanvragen.
12.00
Toevoegen aan vergelijken

Yoobi

Yoobi beschikt over een urenregistratie en tijdregistratie. Hiermee kun je gemakkelijk bijhouden hoe lang er gewerkt is aan een activiteit en heb je een overzicht in het budget. Yoobi biedt veel mogelijkheden aan
41.50
Toevoegen aan vergelijken
Succesvol ondernemen met de urenregistratie software van YVI Ruby. Vanaf nu kan je eenvoudig en snel uren boeken. Zo heb je altijd al je uren, projecten en facturen onder controle!
29.00

Tools voor de urenregistratie software

Er zijn tools om jouw te helpen waarmee je alle uren kunt registreren. De meest gebruikte tool is Excel Spreadsheet. Je kunt gratis sjablonen vinden als je Excel gebruikt. Er zijn ook andere tools waarmee je sneller en efficiënter kunt werken. Wij hebben verschillende urenregistratiesoftware uitgewerkt om te vergelijken.

Zoals hierboven beschreven zijn er verschillende manieren om de gemaakte uren te registreren. De verschillende manieren zijn:

  • Excel: dit is een eenvoudig programma om mee te beginnen. Je kunt gebruik maken van een spreadsheet, dit maakt het voor werknemers overzichterlijker.
  • Boekhoudprogramma: er zijn verschillende boekhoudprogramma´s waar je gebruik van kunt maken, die ook beschikken over een software waar je uren kunt registeren.
  • Urenregistratie software: het is ook mogelijk om gebruik te maken van gespecialiseerde software zoals, Teamleader en Time on. Wij raden het aan om te kiezen uit een software speciaal voor urenregistratie.

Voordelen van urenregistratie

De belangrijkste voordelen van urenregistratie zijn: dat de nauwkeurigheid van de urenstaten bij gehouden, en eventueel verbeterd, kunnen worden. Dit helpt je bij de salarisadministratie. Je kunt in de tijden van je werkgevers op zoeken en bepalen welke projecten meer tijd kosten dan andere opdrachten. Ook kun je de vakanties, overuren en verlofdagen van werknemers traceren. Zaken waar je rekening mee moet houden tijdens je zoektocht naar een urenregistratie zijn: de bedrijfsgrootte, aantal werknemers en de kosten.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een urenregistratiesoftware kunnen verschillen. Dit kan liggen aan het aantal gebruikers of de grootte van je kantoor of bedrijf. Ook kan het liggen aan welke software je kiest. Sommige kosten zijn gebaseerd op het aantal gebruikers, terwijl andere maandelijkse abonnementen voor teams aanbieden. De kosten kunnen stijgen als gevolg van de onboarding kosten en de gegevens.

Onboarding zijn klanten die komen als er een sale is, en hoe je na de sale er voor moet zorgen dat ze niet weggaan. Sommige leveranciers kunnen software met beperkte functionaliteit aanbieden.

Off-site

Een belangrijke factor om te bespreken is of de software off-site toegankelijk is. Als jouw werknemers op afstand werken of jou moeten bereiken, kun je een online registratie product overwegen dat overal toegankelijk is.

Daarnaast kun je ook de waarde van een mobiele app bepalen voor het bedrijf. Er zijn aanbieders die mobiele functionaliteit aanbieden, waarmee jij en je werknemers uren en projecten kunnen volgen.

Ook kun je overwegen of een product kan worden aangepast aan de behoeften van jouw bedrijf met maatwerk.

Productiviteit laten stijgen

Als je op zoek bent naar verhoging van de productiviteit van je werknemers en het verminderen van onnodige taken. Dan is het zeker de moeite waard om te investeren in een urenregistratie software. Bedrijven kunnen zelf oplossingen invoeren als stimulatie voor bonussen. Als gevolg hiervan zullen medewerkers meer betrokken raken bij hun werk, deadlines en taken afkrijgen.

Werknemers worden hiermee geholpen om doelen te stellen en ze op tijd te bereiken. Door het invoeren van een urenregistratie zal de productiviteit van de werknemers toenemen. Ook zal het inschatten van projecten beter tot stand komen.

Oplossingen van urenregistratie

De werkcapaciteit van je bedrijf wordt geholpen met de software van urenregistratie. Jouw bedrijf kan geoptimaliseerd worden door een overzicht van een taakstatus te bieden, niet belangrijke taken te verwijderen, projecten, tijdlijnen en deadlines te stellen.

De tijd die aan lopende projecten wordt besteed kan gevolgd worden. Het bewerken van de tijdinvoer kan jouw werknemers helpen om te bepalen of ze de tijd hebben voor een bepaalde taak. Deze oplossingen kunnen jou helpen om de verantwoordelijkheden te verdelen over de werknemers en hun werklast in evenwicht te brengen.

Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0