De top 5 beste online boekhoudprogramma’s voor kleine ondernemingen

Het runnen van een succesvolle kleine onderneming gaat verder dan alleen het leveren van geweldige producten of diensten; het beheren van uw financiën en administratie is net zo belangrijk.

Gelukkig zijn er tal van fantastische online boekhoudprogramma’s die u hierbij kunnen helpen. In dit blogartikel ontdek je de top 5 beste online boekhoudprogramma’s voor kleine ondernemingen in 2023, zodat jij gemakkelijk de juiste keuze kunt maken voor jouw bedrijf.

Waarom Zijn Online Boekhoudprogramma’s Belangrijk Voor Kleine Ondernemingen?

Online boekhoudprogramma’s zijn van cruciaal belang voor kleine ondernemingen om verschillende redenen. Ten eerste helpt een goed boekhoudprogramma ondernemers om controle te houden over hun financiën.

Inzicht in de inkomsten en uitgaven is essentieel voor het succesvol runnen van een bedrijf en helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen over investeringen, kostenbesparingen en groeistrategieën.

Daarnaast zijn online boekhoudprogramma’s gebruiksvriendelijk en bieden ze toegang tot real-time informatie. Dit betekent dat ondernemers op elk moment hun financiële status kunnen bekijken en analyseren, wat hen helpt bij het identificeren van trends en het ontwikkelen van strategische plannen voor de toekomst.

Tot slot kan het gebruik van een online boekhoudprogramma aanzienlijke kostenbesparingen opleveren voor kleine ondernemingen. In tegenstelling tot traditionele boekhoudmethoden die vaak tijdrovend en kostenintensief zijn, bieden online boekhoudoplossingen lagere abonnementskosten en vereisen ze geen dure hardware of software-installaties.

Bovendien kan het gebruik van een online programma de samenwerking met accountants en belastingadviseurs verbeteren, wat kan leiden tot betere fiscale strategieën en compliance.

De Voordelen Van Online Boekhouden

“Ontdek hoe online boekhouden kleine ondernemingen efficiëntie, meer financiële controle, mobiliteit en lagere kosten kan bieden – lees verder om de voordelen te ontdekken!”

Efficiëntie En Tijdbesparing

Een van de belangrijkste voordelen van online boekhoudprogramma’s voor kleine ondernemingen is de efficiëntie en tijdbesparing die ze bieden. In plaats van handmatig gegevens invoeren en berekeningen maken, kan het boekhouden nu grotendeels worden geautomatiseerd met behulp van slimme software.

Dit betekent dat ondernemers minder tijd kwijt zijn aan administratie en meer tijd kunnen besteden aan het runnen van hun bedrijf. Daarnaast vermindert het gebruik van boekhoudprogramma’s ook de kans op fouten en dubbel werk, waardoor de werklast nog verder wordt verlicht.

Betere Financiële Controle

Een van de belangrijkste voordelen van online boekhouden is het verbeteren van de financiële controle van kleine ondernemingen. Door gebruik te maken van online boekhoudprogramma’s, zoals Exact Online en Twinfield, hebben ondernemers beter inzicht in hun financiën.

Ze kunnen gemakkelijk zien welke facturen zijn betaald en hoeveel er nog openstaat. Bovendien kunnen ze snel de kosten en uitgaven bijhouden en krijgen ze direct inzicht in hun winst- en verliesrekening en balans.

Daarnaast bieden online boekhoudprogramma’s zoals Visma eAccounting en Moneybird de mogelijkheid om dagelijks of wekelijks rapportages te genereren die inzicht bieden in het bedrijfsresultaat.

Dit zorgt ervoor dat ondernemers op elk moment op de hoogte zijn van hun financiële situatie en maakt het gemakkelijker om trends te identificeren en tijdig actie te ondernemen.

Toegankelijkheid En Mobiliteit

Een van de voordelen van online boekhoudprogramma’s is dat ze zeer toegankelijk en mobiel zijn. Met deze programma’s is het mogelijk om overal ter wereld boekhoudtaken uit te voeren via een internetverbinding en een computer of mobiele apparaat.

Dit maakt het gemakkelijker voor kleine bedrijven om hun financiën bij te houden, zelfs als ze onderweg zijn. Bovendien bieden veel online boekhoudprogramma’s de mogelijkheid om gegevens te delen met andere gebruikers, zoals accountants of medewerkers, waardoor samenwerking veel gemakkelijker wordt.

Een voorbeeld hiervan is Exact Online, dat niet alleen toegankelijk is via internet, maar ook via een mobiele app.

Lagere Kosten

Online boekhoudprogramma’s zijn niet alleen handig voor het bijhouden van de financiële administratie van een kleine onderneming, maar kunnen ook zorgen voor lagere kosten.

Het gebruik van papieren facturen, rekeningen en kwitanties kan resulteren in hoge kosten voor papier, inkt en verzendkosten. Met een online boekhoudprogramma kan een ondernemer deze kosten verminderen door digitale facturen te versturen en te ontvangen.

Bovendien kunnen er kosten worden bespaard op de boekhouder, omdat het programma het gemakkelijker maakt om bepaalde taken zelf uit te voeren, zoals het bijhouden van de in- en uitgaven en de BTW-aangifte.

Betere Samenwerking Met De Accountant

Met online boekhoudprogramma’s wordt de samenwerking met de accountant van kleine ondernemingen sterk verbeterd. Het wordt voor de accountant eenvoudiger om inzicht te krijgen in de financiële status van het bedrijf.

Zo kan de accountant advies geven over hoe de onderneming beter kan presteren en bijvoorbeeld wijzen op besparingsmogelijkheden. Door het delen van toegang tot het online boekhoudprogramma, kan de accountant eenvoudig rapporten bekijken en bijwerken en de ondernemer tijdig adviseren om ongewenste financiële verrassingen te voorkomen.

Het is daarom verstandig om een boekhoudprogramma te kiezen dat ook is ontworpen om een goede samenwerking met de accountant te bevorderen.

De Top 5 Beste Online Boekhoudprogramma’s Voor Kleine Ondernemingen

Benieuwd welke online boekhoudprogramma’s het meest geschikt zijn voor kleine ondernemingen? Ontdek de top 5 beste programma’s in dit artikel!

Exact Online

Exact Online is een van de meest populaire online boekhoudprogramma’s voor kleine ondernemingen in Nederland. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface en een breed scala aan functies, waaronder facturering, kasstroombeheer, betalingsherinneringen en mobiele toegang.

Met Exact Online kunnen ondernemers hun financiën op elk moment en vanaf elke locatie beheren. Bovendien biedt het systeem integratie met andere bedrijfsoplossingen zoals CRM-software, zodat kleine ondernemingen hun processen naadloos kunnen stroomlijnen.

Exact Online biedt ook een gratis proefperiode van 30 dagen, wat ideaal is voor ondernemers die willen experimenteren met verschillende boekhoudprogramma’s voordat ze er een kiezen dat het beste bij hun bedrijf past.

Het programma biedt ook uitgebreide rapportagemogelijkheden die ondernemers de mogelijkheid geven om hun financiële prestaties nauwkeurig te volgen en te analyseren. Zo kunnen zij belangrijke beslissingen nemen op basis van de huidige status van hun onderneming.

Daarnaast biedt Exact Online een directe koppeling met bankrekeningen, wat de verwerking van transacties en saldo’s vereenvoudigt. Het platform wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies en updates die de gebruikerservaring verbeteren.

E-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl is een van de meest populaire online boekhoudprogramma’s voor kleine ondernemingen in 2023. Dit zijn enkele redenen waarom:

– Het biedt een breed scala aan functies zoals facturering, bankkoppeling, rapportage en BTW-aangifte.

– Het heeft een gebruiksvriendelijke interface die gemakkelijk te begrijpen is voor beginners.

– e-Boekhouden.nl biedt verschillende abonnementen aan, afhankelijk van de behoeften van het bedrijf en de grootte ervan.

– Het heeft betaalbare prijzen in vergelijking met andere boekhoudprogramma’s.

Bovendien heeft e-Boekhouden.nl ook uitstekende klantenservice en live chatondersteuning. Met deze functies kunnen gebruikers snel hulp krijgen bij het oplossen van problemen of bij het stellen van vragen over het programma.

Moneybird

Een ander boekhoudprogramma dat ideaal is voor kleine ondernemingen, is Moneybird. Dit eenvoudig te gebruiken online programma biedt verschillende functies, zoals de mogelijkheid om facturen te maken en te verzenden, inkomende facturen te verwerken en banktransacties automatisch te importeren en te categoriseren.

Bovendien biedt Moneybird een flexibel prijsmodel waarbij je kunt kiezen uit verschillende pakketten op basis van je zakelijke behoeften. Het biedt ook integraties met andere apps en tools, waaronder iDEAL en verschillende banken.

Visma EAccounting

Visma eAccounting is een bekend boekhoudprogramma dat geschikt is voor kleine ondernemingen. Hieronder staan enkele functionaliteiten van het programma:

1. Het biedt de mogelijkheid om facturen te maken en te verzenden.

2. Het heeft integratiemogelijkheden met betaalproviders, webshops en andere software.

3. De prijzen variëren van €15 tot €45 per maand, afhankelijk van het abonnement dat gekozen wordt.

4. Facturatie-, bank- en bonnenverwerking zijn standaard inbegrepen in alle abonnementen.

5. Het programma biedt ook een mobiele app zodat de gebruiker overal toegang heeft tot hun financiële gegevens.

Twinfield

Twinfield is een populaire en gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma dat door veel kleine ondernemingen wordt gebruikt. Het online platform biedt verschillende functionaliteiten, waaronder facturatie, kasboekbeheer, rapportage en belastingaangifte.

De prijs van Twinfield is afhankelijk van het gekozen abonnement en aantal gebruikers. Het instapabonnement begint vanaf € 39 per maand en biedt de basisfunctionaliteiten voor kleine bedrijven.

Twinfield is ook beschikbaar als mobiele app, waardoor ondernemers hun financiën onderweg kunnen beheren.

Vergelijking Van Functionaliteiten, Prijzen En Abonnementen Van Elk Programma

Om een weloverwogen keuze te maken voor het beste online boekhoudprogramma voor jouw bedrijf, is het belangrijk om de functionaliteiten, prijzen en abonnementen van elk programma te vergelijken. Hier is een overzicht van de belangrijkste aspecten van de top 5 beste online boekhoudprogramma’s voor kleine ondernemingen:

1. Exact Online

– Functionaliteiten: uitgebreide boekhouding, voorraadbeheer, projectadministratie, CRM en rapportages

– Prijs: vanaf €39 per maand

– Abonnementen: meerdere pakketten beschikbaar, afhankelijk van de behoeften van de onderneming

2. e-Boekhouden.nl

– Functionaliteiten: facturatie, BTW-aangifte, bankkoppeling, urenregistratie en rapportages

– Prijs: vanaf €7,95 per maand

– Abonnementen: keuze uit Starter, ZZP’er en MKB pakketten

3. Moneybird

– Functionaliteiten: facturatie, bankkoppeling, offertes, BTW-aangifte en rapportages

– Prijs: vanaf €9 per maand

– Abonnementen: drie verschillende pakketten, gebaseerd op het aantal banktransacties

4. Visma eAccounting

– Functionaliteiten: boekhouden, facturatie, bankkoppeling, projectbeheer en rapportages

– Prijs: vanaf €15 per maand

– Abonnementen: keuze uit diverse pakketten, afhankelijk van de grootte en behoeften van de onderneming

5. Twinfield

– Functionaliteiten: boekhouden, facturatie, bankkoppeling, rapportages en samenwerking met accountant

– Prijs: vanaf €17,50 per maand

– Abonnementen: drie verschillende pakketten, afhankelijk van de omvang en vereisten van het bedrijf

Zorg ervoor dat je de boekhoudprogramma’s vergelijkt op basis van jouw specifieke behoeften en budget, en houd hierbij rekening met de informatie uit de bovenstaande vergelijking en de belangrijke feiten in deze blogpost.

Tips Voor Het Kiezen Van Het Beste Online Boekhoudprogramma Voor Jouw Bedrijf

Hier zijn 6 tips om het beste online boekhoudprogramma voor jouw bedrijf te kiezen:

1. Bepaal je behoeften voor boekhouding: Het is belangrijk om te weten welke functies je nodig hebt in een boekhoudprogramma voordat je er een kiest.

2. Vergelijk prijzen en abonnementen: Niet alle boekhoudprogramma’s hebben dezelfde prijzen en abonnementen, dus vergelijk ze voordat je er een kiest.

3. Controleer op gebruiksvriendelijkheid: Een gemakkelijk te gebruiken boekhoudprogramma kan veel tijd en frustratie besparen.

4. Controleer ondersteuningsopties: Kies een boekhoudprogramma dat goede klantenondersteuning biedt.

5. Let op beveiliging: Zorg ervoor dat het boekhoudprogramma dat je kiest voldoet aan de juiste beveiligingsvereisten, zoals SSL-codering.

6. Lees gebruikersrecensies: Lees recensies van andere gebruikers die het programma hebben geprobeerd.

Het kiezen van het beste online boekhoudprogramma voor jouw bedrijf kan een uitdagende taak zijn, maar met deze tips kun je een weloverwogen keuze maken die past bij de behoeften van je bedrijf.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van het gebruik van online boekhoudprogramma’s voor kleine ondernemingen?

Het gebruik van online boekhoudprogramma’s biedt kleine ondernemingen verschillende voordelen, waaronder een beter overzicht van hun boekhouding, meer efficiency en tijdbesparing door automatisering en minder kans op fouten in de administratie.

Welke functies moet ik zoeken in een online boekhoudprogramma voor kleine ondernemingen?

Belangrijke functies om te overwegen bij het kiezen van een online boekhoudprogramma voor kleine ondernemingen zijn onder meer de mogelijkheid om facturen te maken, banktransacties te importeren en bij te houden, belastingaangiftes in te dienen en een dashboard met financiële prestaties.

Wat zijn de kosten van de beste online boekhoudprogramma’s voor kleine ondernemingen?

De kosten van online boekhoudprogramma’s variëren afhankelijk van het specifieke programma en de functies die het biedt. Sommige programma’s bieden gratis proefversies, terwijl andere abonnementsprijzen hebben die kunnen variëren van enkele euro’s tot enkele honderden euro’s per maand.

Wat is het verschil tussen desktop- en cloudgebaseerde boekhoudprogramma’s voor kleine ondernemingen?

Desktop boekhoudprogramma’s zijn vaak alleen toegankelijk op één computer en vereisen constante updates. Cloudgebaseerde boekhoudprogramma’s zijn daarentegen toegankelijk vanaf elke locatie met een internetverbinding en worden automatisch bijgewerkt. Dit maakt cloudgebaseerde boekhoudprogramma’s een handige en efficiënte optie voor kleine ondernemingen die onderweg of thuis werken en toegang tot hun financiën nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *