Acumulus is een online boekhoudprogramma van Siel Consultancy. Dit boekhoudpakket is speciaal gericht op de kleine zelfstandige en kenmerkt zich door zijn gebruikersgemak als ook uitgebreide mogelijkheden.

Met relatief weinig boekhoudkennis is het dus mogelijk als zzp’er, freelancer of eenmanszaak om je financiële administratie tot in de puntjes te automatiseren.

Een boekhouder is dan in de filosofie van Acumulus niet meer nodig, aangezien de software niet alleen de btw-aangifte voor je regelt, maar ook je jaarrekening voor de inkomstenbelasting.

Hierbij wordt er slim gebruikgemaakt van alle fiscale voordelen van dat boekjaar. Je hebt als ondernemer hier dus geen omkijken meer naar.

ADVIES: Acumulus is qua functionaliteit de light versie van e-boekhouden die wij toch als een meer uitgebreider pakket positioneren voor dezelfde prijs. Naast urenregistratie en OCR scanning die het boekhouden gewoon een stuk eenvoudiger maken is e-boekhouden ook qua gebruik wat beter.

Voor wie is Acumulus geschikt?

Vanwege de veelzijdigheid gecombineerd met de gebruiksvriendelijkheid is Acumulus vooral geschikt voor de ZZP’er, freelancer, eenmanszaak en MKB’er. Omdat het gebruik gericht is op het primaire proces van de ondernemer (inkoop en verkoopfacturen) is het eenvoudig te gebruiken.

Acumulus start scherm

Je boekt de verkoop en inkoopfacturen en eventuele specifieke onderwerpen op een eenvoudige manier in je administratie. Bovendien worden er geen moeilijke boekhoudkundige termen gebruikt binnen de software waardoor het dichter bij de doelgroep staat.

Eisen (werkplek en computer)

De software zelf draait in de cloud en is vanaf iedere werkplek met een browser en een internetaansluiting te bereiken. Bovendien is er tegenwoordig ook een extra beveiligde mobiele site online waardoor uw boekhouding eenvoudig vanaf uw smartphone is te gebruiken.

Info: Natuurlijk staat uw administratie op een veilige plek en wordt er altijd gebruik gemaakt van een extra beveiligde SSL verbinding met encryptie.

Ontdek de mogelijkheden van Acumulus

Ben je ook benieuwd wat de mogelijkheden van Acumulus zijn? Lees verder of neem direct een kijkje op de website van Acumulus.


Facturen opstellen

Binnen Acumulus is een factuur opstellen en versturen vrij eenvoudig uit te voeren. Naast het kiezen van de juiste relatie, kostenplaats, rekening en overige verplichte informatie kunnen de producten of diensten op verschillende manieren worden ingevoerd.

Nieuwe factuur opstellen acumulus

Acumulus zal direct de mogelijkheid bieden om een pdf te genereren voor de factuur. De opmaak van deze factuur kan via een editor als sjabloon op maat worden gemaakt. Hierdoor kunt u dus direct snel en eenvoudig uw eigen huisstijl op de factuur toepassen.

Wat overigens ook erg handig is dat een nieuwe klant direct via een gratis koppeling KvK kan worden opgezocht en als debiteur aan de factuur wordt gekoppeld. U heeft dan altijd actuele bedrijfsinformatie en hoeft verder niets in te typen.

Wanneer je de factuur opslaat zal de balans automatisch worden bijgewerkt in de boekhouding. U hoeft verder alleen de factuur te versturen per e-mail uit het boekhoudpakket zelf.

WIST JE DAT: Een factuur kan hierbij overigens ook worden voorzien met een betalingslink via iDEAL waardoor de ontvanger direct de betaling online kan uitvoeren via zijn favoriete bank (Mollie, ING en Rabobank).

Een factuur kan hierbij overigens ook worden voorzien met een betalingslink via iDEAL waardoor de ontvanger direct de betaling online kan uitvoeren via zijn favoriete bank (Mollie, ING en Rabobank).

Offertes

Wanneer u de factuur uit de voorgaande stap als tijdelijke factuur dan is dit voor Acumulus een offerte. De offerte is kan dan worden voorzien van een door je zelf aan te passen slabloon in je eigen huisstijl.

Wanneer de offerte door de klant is goedgekeurd kan deze worden omgezet naar een factuur waarbij deze dan ook pas een factuurnummer krijgt en in de administratie wordt verwerkt.

Ingebouwde Webshop

Wanneer u via uw eigen website producten wilt gaan verkopen kunt u gebruik maken van de webshop van Acumulus.

Koppeling webshop

Het principe is vrij eenvoudig omdat u zelf een product aanmaakt in Acumulus die via een betaalknop kan worden geïntegreerd binnen uw website. Zo heeft u op een eenvoudige manier direct een betaalmogelijkheid op uw website actief.

Nadat de bezoeker uw product zal bestellen en succesvol de betaling heeft afgerond zal er automatisch een factuur worden verstuurd naar de klant. Natuurlijk is deze factuur dan ook direct in de administratie verwerkt zodat u verder niets hoeft te doen.

Acumulus ondersteunt bij deze webshop functionaliteit ook voorraadbeheer en kortingen of speciale acties. Deze acties of kortingen kunnen dan voor een bepaald percentage en periode actief worden gemaakt.

TIP: Om de ingebouwde webshop van acumulus te kunnen gebruiken is alles wat je nodig hebt een gratis account bij de betalingsprovider mollie. Hierbij kunnen eenvoudig betalingsmethoden als iDeal en of Paypal worden ondersteund.

Automatisch overzicht voor btw-aangifte

Acumulus stelt automatisch een overzicht op van de btw-aangifte. Alle bedragen worden opgeteld in de juiste rubrieken. Nu hoef je dit slechts over te nemen in jouw aangifte.

Hierdoor kost de btw-aangifte slechts enkele minuten van je tijd. Doe je zaken met het buitenland? Dan doe je automatisch je ICP-aangifte bij Acumulus.

BTW aangifte acumulus

Automatisch een jaarrekening

Stel automatisch een complete jaarrekening op inclusief balans en winst- en verliesrekening. Voor de aangifte inkomstenbelasting wordt automatisch een duidelijke en complete jaarrekening gemaakt die je zelf kunt invullen.

Acumulus rekent ook automatisch fiscale voordelen uit waaronder: de Kleine ondernemersregeling (KOR), Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, Zelfstandigenaftrek en mkb-vrijstelling.

Houd de gemaakte uren bij voor jezelf en voor je klanten in projecten. Je kunt vanuit een project direct een factuur maken voor de werkzaamheden die je hebt verricht.

ADVIES: Voeg eenvoudig een afreken-knop toe aan de producten op jouw website. Hierdoor laat je klanten direct betalen. Importeer daarna automatisch je facturen uit je webshop.

Alternatief voor Acumulus

Overigens willen wij direct als een alternatief voor Acumulus, e-boekhouden benoemen die zeker de moeite waard is in de volgende situaties:

  • Gratis voor startende ondernemer en anders voor ZZP Prijs vanaf 9,95 per maand
  • Urenregistratie ideaal voor dienstverlenende bedrijven
  • Het slim scannen en herkennen (OCR) van bonnetjes en facturen
  • Een koppeling met een cloud opslag omgeving noodzakelijk is
  • Veel verzamel betalingen moet verwerken
  • Na inschrijving bij KvK 15 maanden gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *