De financiële software is het hart van elke onderneming. Meer dan 400.000 bedrijven vertrouwen voor hun zakelijke cijfers op de software van Exact. Ga aan de slag met het online boekhoudprogramma en ontdek waarom accountants Exact aanbevelen.

Bekijk de mogelijkheden van Exact

Ben je ook benieuwd wat je allemaal met exact online boekhoudpakket kunt doen? Lees gerust verder of bekijk hieronder alvast de laatste versie en prijzen van dit populaire boekhoudprogramma.

Wat is Exact en wat doet het?

Exact is een cloud-based business suite van softwareoplossingen die een geïntegreerd platform biedt voor boekhouding, financiën, CRM, HR en andere bedrijfsprocessen.

Het stelt bedrijven in staat hun activiteiten te stroomlijnen en hun financiën effectiever te beheren. Belangrijke functies zijn financieel beheer, facturatie, projectkosten, budgettering, salarisverwerking en nog veel meer.

De tools van Exact online boekhouding helpen bedrijven de prestaties in realtime te volgen, zodat ze sneller weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

Waarin verschilt Exact van traditionele boekhoudsoftware?

Exact verschilt van traditionele boekhoudsoftware omdat het veel meer biedt dan alleen basis boekhoudfuncties. Het omvat vele andere aspecten van het beheren van een bedrijf, zoals CRM (customer relationship management), human resource management, projectcalculatie, budgettering en salarisverwerking.

Exact online cockpit

Daarnaast biedt het cloud-platform van Exact bedrijven overal en altijd toegang tot hun gegevens, waardoor een efficiëntere bedrijfsvoering mogelijk is. Bovendien zorgen de real-time tracking mogelijkheden voor betere besluitvorming.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Exact online?

De voordelen van het gebruik van Exact online zijn onder andere een grotere efficiëntie in:

 • het beheer van bedrijfsprocessen
 • beter inzicht in financiële prestaties
 • vereenvoudigde facturatie en betalingsverwerking
 • meer controle over budgetten
 • eenvoudiger beheer van klantinformatie binnen de CRM-module
 • uitgebreide payroll services
 • en meer…

Dit uitgebreide softwarepakket biedt bedrijven een gebruiksvriendelijk platform waarmee ze hun activiteiten effectiever kunnen beheren.

Wie zou Exact moeten gebruiken?

Exact is geschikt voor elk bedrijf dat de efficiency wil verbeteren, handmatige boekhoudprocessen wil verminderen en beter inzicht wil krijgen in de financiële prestaties.

Bedrijfseigenaren die hun activiteiten willen automatiseren of stroomlijnen en één geïntegreerd platform willen om alle aspecten van hun bedrijf te beheren, vinden in Exact een ideale oplossing.

De software is ook geschikt voor bedrijven die willen profiteren van real-time analyses en rapportagemogelijkheden, en voor bedrijven die altijd en overal toegang willen hebben tot hun gegevens.

Bedrijven van alle groottes kunnen profiteren van de tools van Exact, maar het is vooral nuttig voor middelgrote bedrijven die op zoek zijn naar een uitgebreide bedrijfsmanagementoplossing.

Hoe zet u uw bedrijfsdossier op in Exact

Het opzetten van uw bedrijfsdossier in Exact is een eenvoudig proces. Eerst moet u een account registreren op de website van Exact. Zodra u deze stap heeft voltooid, wordt u gevraagd om basisinformatie over uw bedrijf in te vullen, zoals naam, adres- en contactgegevens.

Daarna kunt u beginnen met het aanmaken van financiële rekeningen op basis van uw bedrijfsstructuur en kerncijfers invoeren, zoals openingsbalansen.

Tot slot kunt u kiezen welke modules relevant zijn voor uw bedrijfsbehoeften en deze installeren. Na voltooiing zijn al uw financiële gegevens beschikbaar voor gebruik binnen het Exact dashboard.

Welke integratiemogelijkheden biedt Exact?

Exact biedt tal van integratiemogelijkheden met andere software van derden diensten en platforms. Het biedt een open API, zodat klanten aangepaste integraties kunnen bouwen met hun andere oplossingen, zoals salarissystemen, HR-toepassingen of e-commercediensten.

Exact integreert ook met veel populaire softwarepakketten zoals e-commerce, CRM, Urenverantwoording etc. Andere integratiemogelijkheden zijn directe bankopdrachten, betalingsverwerkers, BI analysetools en meer.

Dit alles maakt het voor bedrijven gemakkelijk om verschillende systemen te koppelen zonder dat ze handmatig gegevens moeten invoeren op meerdere platforms.

Koppel met je bank

Het boekhoudprogramma koppel je eenvoudig met jouw bankrekening. Laat transacties, betalings- en incassobestanden automatisch uitwisselen tussen je bank en Exact. Elke dag worden je afschriften automatisch geïmporteerd, klaargezet en verwerkt.

Met Exact online kunt u dus eenvoudig uw bankrekeningen koppelen aan de software. Met Exact online kunt u transacties automatisch synchroniseren en een gedetailleerd overzicht van al uw financiële gegevens op één plek bekijken.

Dit helpt bij het verminderen van handmatige invoerfouten, houdt uw online boekhouding up-to-date en biedt waardevolle inzichten in de cashflow.

Daarnaast integreert Exact online met populaire betalingsverwerkers zoals PayPal en Stripe, zodat klanten via hun voorkeursmethode kunnen betalen zonder het programma te verlaten.

Met al deze functies samen helpt Exact bedrijven hun financiën eenvoudiger en nauwkeuriger te beheren.

Hoe veilig is Exact online?

Exact neemt beveiliging serieus en heeft een reeks maatregelen geïmplementeerd om klantgegevens te beschermen. Deze omvatten state-of-the-art encryptie technologieën; verificatie procedures zoals:

 • login verificatie codes
 • regelmatige back-ups van account informatie
 • branden virusbescherming.

Alle gegevens worden opgeslagen in veilige, compliant datacenters die 24/7 worden gemonitord. Exact voldoet ook aan best practices uit de industrie, waaronder GDPR-naleving, en is gecertificeerd door ISO 27001 gecertificeerde beveiligingsnormen.

Hierdoor kunnen klanten erop vertrouwen dat hun gegevens veilig zijn bij Exact.

Facturen, offertes en orders maken in Exact

Facturen, offertes en orders aanmaken in Exact is eenvoudig. Met de intuïtieve interface van de software kunt u snel klantgegevens invoeren, producten of diensten toevoegen, betalingsvoorwaarden opgeven en het document met één klik genereren.

U kunt ook sjablonen van uw veelgebruikte documenten opslaan om ze nog sneller te maken. Eenmaal gemaakt kunnen klanten direct vanuit hun factuur online betalen als zij deze functie hebben ingeschakeld.

Daarnaast biedt Exact gedetailleerde rapporten over alle facturen, zodat u eenvoudig betalingen kunt bijhouden en vorderingen kunt beheren. Zo wordt het beheren van verkooptransacties eenvoudig en efficiënt.

Elektronisch factureren

Maak gemakkelijk een factuur lay-out met je bedrijfslogo en gegevens. Verstuur je facturen nu ook via smartphone of tablet. Je ziet of de factuur is bekeken en betaald.

Steeds meer bedrijven sturen een elektronische factuur, hierdoor kan de factuur direct in de financiële administratie van je klant terecht komen en snel en foutloos gefactureerd worden.

Deze boekhoudsoftware is klaar om e-facturen te versturen, te ontvangen en te verwerken.

Welke ondersteuning biedt Exact?

Exact biedt uitgebreide klantondersteuning met 24/7 toegang tot de kennisbank voor hulpdocumentatie, tutorials en informatie over nieuwe functies.

Daarnaast hebben klanten toegang tot een helpdesk voor technische ondersteuning met de software, evenals prioritaire ondersteuningsopties voor het sneller oplossen van dringende problemen.

Exact biedt ook trainingen en webinars om gebruikers snel wegwijs te maken in de software.

Tot slot kunnen klanten gebruikmaken van de community forums waar ze kennis kunnen delen, vragen kunnen stellen en kunnen leren van collega’s.

Met al deze opties zorgt Exact ervoor dat haar klanten de middelen hebben die ze nodig hebben voor een succesvolle bedrijfsvoering.

Hoe u de rapportagefuncties in Exact gebruikt

Met de rapportagefuncties van Exact kunt u eenvoudig uw financiële gegevens analyseren. U kunt aangepaste rapporten maken om inzicht te krijgen in belangrijke onderdelen van uw bedrijf, zoals verkoopprestaties en klanttevredenheid.

Met de mogelijkheid om gegevens te filteren op datumbereik of andere criteria, kunt u snel nauwkeurige informatie genereren voor het nemen van beslissingen.

Exact biedt ook een reeks interactieve grafieken en diagrammen om gegevenstrends op een begrijpelijke manier te visualiseren. Bovendien kunt u alle rapporten exporteren in verschillende formaten, waaronder PDF’s, Excel-spreadsheets en HTML-bestanden, zodat u ze gemakkelijk kunt delen met collega’s of klanten.

Met deze krachtige tools bij de hand kunnen gebruikers in Exact actiegerichte inzichten uit hun financiële gegevens halen.

Tips en trucs voor het gebruik van Exact

 • Maak gebruik van de sjablonen bij het maken van facturen, offertes en orders om tijd te besparen.
 • Gebruik het interactieve dashboard voor een overzicht van uw financiën.
 • Maak gebruik van de mobiele app om onderweg toegang te krijgen tot uw rekeningen.
 • Stel automatische betalingen in om uw debiteurenproces te stroomlijnen.
 • Gebruik gedetailleerde rapporten om inzicht te krijgen in de belangrijkste onderdelen van uw bedrijf.
 • Blijf op de hoogte van nieuwe functies en best practices door webinars bij te wonen of tutorials in de kennisbank te lezen.
 • Maak gebruik van community forums om hulp te krijgen van collega’s of om vragen te stellen over Exact software.

Exact groeit flexibel met je mee

Breid je software uit met een branche of webshop oplossing of koppel deze met een van de 220+ zakelijke softwareprogramma’s. Geen ander boekhoudprogramma levert koppelmogelijkheden op dit niveau!

Zaken doen, waar je ook bent

De kracht van de mobiele app: je kunt er praktisch je hele business mee runnen. Waar je ook bent, op elk device. Scan je bonnen en facturen mee die automatisch in je online administratie worden klaargezet.

Veelgestelde vragen over Exact

Is Exact veilig?

Ja, Exact zet zich in om klanten het hoogste beveiligingsniveau te bieden. Alle gegevens worden versleuteld met 256-bits SSL-encryptie en beschermd door ISO 27001 gecertificeerde beveiligingsnormen.

Hoe kan ik mijn facturen in Exact betalen?

Klanten kunnen direct vanuit hun factuur online betalen als zij deze functie hebben ingeschakeld. Anders kunt u bij het genereren van een factuur betalingsvoorwaarden opgeven en kan uw klant deze instructies volgen om een betaling uit te voeren.

Welke ondersteuning biedt Exact?

Exact biedt uitgebreide klantenondersteuning met 24/7 toegang tot de kennisbank voor helpdocumentatie, tutorials en updates.

Klanten hebben ook toegang tot een helpdesk voor technische ondersteuning, evenals prioritaire ondersteuningsopties voor het sneller oplossen van dringende problemen.

Exact biedt ook trainingen en webinars om gebruikers snel vertrouwd te maken met de software, samen met community forums waar ze kennis kunnen delen of vragen kunnen stellen over de software.

Kan ik rapporten in Exact aanpassen?

Ja, u kunt aangepaste rapporten maken in Exact om inzicht te krijgen in belangrijke onderdelen van uw bedrijf. U kunt gegevens filteren op datumbereik of andere criteria en interactieve grafieken en diagrammen genereren om gegevenstrends te visualiseren.

Alle rapporten kunnen worden geëxporteerd in verschillende formaten, zoals PDF’s, Excel-spreadsheets en HTML-bestanden, zodat u ze gemakkelijk kunt delen met collega’s of klanten.

Integreert Exact met andere software?

Ja, Exact integreert met diverse software van derden, waaronder populaire boekhoud- en ERP-oplossingen zoals QuickBooks, Sage, Xero en SAP.

Dankzij de integratie kunnen gebruikers snel gegevens synchroniseren tussen systemen en hun bedrijfsvoering stroomlijnen.

Dit zijn slechts enkele van de vragen die mensen kunnen stellen over Exact. Het is belangrijk voor bedrijven om te begrijpen hoe de software werkt, zodat ze er het meeste uit kunnen halen en een succesvolle bedrijfsvoering kunnen garanderen.

Met deze antwoorden in de hand kunt u Exact met meer vertrouwen gebruiken voor uw financiële behoeften.

Gratis trainingen en support

Ga sneller dan ooit aan de slag met online boekhouden dankzij de unieke service van Exact. Alle mogelijkheden voor een optimale start vind je hier. Support, trainingen en advies op maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *